Smutsig maktkamp inom socialdemokratin

De senaste dagarna har vi kunnat se en debatt om huruvida socialdemokrater är köpta av Svenskt Näringsliv eller om de innehar de åsikter de framför.

Till en början har detta varit med udden mot Niklas Nordström och andra från Prime men nu verkar det vända sig till att bli en del av det socialdemokratiska valet av ny partiordförande nästa år.

Det visar sig nämligen att källan till det som har debatterats i media alltmer tycks ligga hos personer nära valberedningens ordförande Berit Andnor och Morgan Johansson.

Det är Makthavare.se och Dagens opinion som konstaterar detta i den kartläggning man har gjort.

Allt det som såg ut att vara Aftonbladets försök att svärta ner vissa heta kandidater till ledande positioner i Socialdemokraterna kan alltså nu visa sig vara ren smutskastning från interna källor inom partiet.

Precis som Peter Andersson skriver så är den stora, och enda, förloraren på det här det socialdemokratiska partiet.

Det handlar till synes om placerad information för att vingklippa möjligheterna för en del av partiet att få ett för stort inflytande.

I en enkät för någon vecka sedan svarade jag Niklas Nordström som ett alternativ till ny partiordförande för Socialdemokraterna. Även om han nu inte skulle bli det så anser uppenbarligen starka krafter inom partiet att han är ett så stort hot emot deras värderingar och deras kandidater att han behöver neutraliseras genom en smutsig kampanj av det här slaget.

Bloggat: Johan Westerholm, Thomas Hartman, Erik Laakso  

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Tycker om det här inlägget så kan du gilla bloggen på Facebook_logo_fan_pages_large eller kanske uppmuntra mig på Flattr Flattr this