Stora Bloggpriset läggs förtjänstfullt ner

Aftonbladet har de senaste åren arrangerat Stora Bloggpriset där olika kategorier bloggar har prisats.

Nu väljer Aftonbladet att lägga ner Stora Bloggpriset, eller i alla fall ta en paus, för att de vill förnya sig med tanke på allt som har skett inom alla olika sociala medier.

Orsaken de anger kan säker vara den korrekta, men det kanske också är så att man med tanke på förra årets totala haveri där nominerade bloggar bönade och bad alla att rösta så mycket som möjligt har gjort det betydligt mindre intressant. 

I alla fall jag tycker att det totalt tappar sitt värde när man kan rösta i hur stora mängder som helst och där de nominerade ber på sina bara knän om nya röster varje dag.

Jag tycker helt enkelt att rösterna tappar sitt värde när det inte handlar om att vara populärast när omröstningen startar utan om den som lyckas tjata störst hål i huvudet på sina läsare.

Ett minst lika irriterande exempel är det som är aktuellt just nu där Kulturbloggen försöker att vinna en omröstning om landets bästa EMA-bloggare för att få skicka sin musikskribent till en MTV-gala i Madrid.

Jag vet inte hur många veckor som den egna kampanjen med ständigt återkommande egna spaminlägg i alla tänkbara sammanhang för att få den som läser att rösta, rösta, rösta så många gånger som möjligt varje dag.

Det kanske är okej några gånger, men att varje dag se Kulturbloggen, eller Rosemarie Södergren uppdatera Facebook och veta att chansen att det handlar om något annat än den där galan i Madrid är som att spela rysk roulette. Det är i alla fall den känslan jag har just nu.

Är jag sur för att jag själv aldrig kommer att ens komma närheten av en nominering till något liknande pris?

Nej, det handlar faktiskt inte om det utan om att bloggar som jag vanligtvis följer varje dag och vecka helt plötsligt går bananas över en nominering och riskerar att spamma sönder delar av sin trovärdighet.

Jag har inget emot att rösta i diverse olika tävlingar, men när det bara handlar om att massrösta utan att det ens kostar den röstande något så blir det ingen tävling och ett resultat som grundar sig på den egentliga balansen mellan de tävlande. 

Med tanke på allt annat makalöst fantastiskt som går att lösa med lite teknik i dagens samhälle så vore det väl på sin plats att snarast lansera ett trovärdigt röstningssystem för internetbaserade tävlingar, eller hur?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , Intressant.se