Skjutningarna i Malmö har inte med integrationspolitik att göra

Skjutningarna i Malmö är fruktansvärda dåd emot helt oskyldiga människor som utan provokation eller ens möjlighet att se den attentatsman som avfyrar vapnet emot dom hamnar i en skottlinje som är helt oacceptabel.

Om det är såsom allt verkar, att det handlar om offer med utländsk bakgrund, så är det dessutom tal om en selektering av offer baserat på etnicitet som gör det än mer fruktansvärt.

Inte nog med att det är en eller flera sjuka människor som skjuter på oskyldiga människor. Det sker dessutom till synes beroende på hur dom ser ut.

När jag i morse såg kulhålet igenom det fönster där de senaste två offren besköts igår kväll så funderade jag just över hur Sverigedemokraterna resonerar i det här läget. När jag läser Johan Ingerö på NEO så förstår jag att tydligen deltog riksdagsledamot Kent Ekeroth i gårdagens SVT Debatt som tog upp Malmö-skjutningarna.

Ingerö återger lite av det som Ekeroth framförde:

Ekeroth hasplade visserligen fram några till intet förpliktigande kommentarer om att det är “oacceptabelt” att människor skjuts ned, men sedan började han resonera om att det inte är oväntat att det händer just där, eftersom Malmö är så invandrartätt och brottsbelastat.

Alltså; att en snubbe skjuts ned vid en busstation, eller att två kvinnor skjuts genom fönstret i sitt eget hem, ett hem där det alltså även finns små barn, är en logisk följd av att SD:s politik inte har fått råda. Underförstått, om svenskar får för många mörkhyade grannar får man förstå att de börjar treva efter bössan.

Det här är ett tydligt bevis för att man inte har förstått någonting eller rättare sagt bildat sig en egen problemställning som gör skillnad på människor beroende på etnicitet.

Vad det hela handlar om, alldeles oavsett om det är en eller flera gärningsmän, är att en gravt sjuk människa tar ett vapen och beskjuter oskyldiga människor på avstånd utan någon möjlighet för dom att värja sig.

Det är bara en psykiskt sjuk människa som kan agera på det viset och om Kent Ekeroth ser förmildrande omständigheter i att det sker just i Malmö som är så invandrartätt och brottsbelastat så är det ett klart och tydligt ställningstagande som visar vilka människovärderingar som har kommit in i vår riksdag.  

Läs även andra bloggares åsikter om , , Intressant.se