Kristdemokraterna har enorma problem

Det är faktiskt inte någon överdrift att påstå just detta. Kristdemokraterna har inte lyckats föra en politik som lockar svenska folket och nu släpper man den fråga som enligt mig utan motstycke har varit partiets största fråga de senaste fem åren.

Vårdnadsbidraget har aldrig fått den respons och givit de framgångar partiet har förväntat sig. 

Jag tycker att Göran Hägglund visar upp ett stort mod när han nu ifrågasätter just denna fråga som starkt har bidragit till att skapa en bild av partiet som inte är modern och som syftar till att i första hand kvinnor stannar hemma med barnen istället för att arbeta.

Det stora problemet är bara vad man ska finna istället som på ett positivt sätt kan profilera Kristdemokraterna inom Alliansen och gentemot övriga partier som finns att konkurrera om väljarnas förtroende med?

Utrymmet har minskat för samtliga de tre mindre partierna i Alliansen i takt med moderaternas framgångar och om man vill gå i en liberal riktning med sitt parti, vilket jag inte vet om man tänker sig, och där det faktiskt finns ett stort utrymme att fylla, så tror jag att man både kommer få trovärdighetsproblem och en stark kamp där både Centerpartiet och Folkpartiet vill vara med och locka.

Dessutom har vi ett nytt parti, Liberaldemokraterna, som väntar runt hörnet och som sätter ner foten exakt i detta tomrum som Alliansens partier tillsammans har lyckats skapa.

Göran Hägglund är en sympatisk person som om det bara handlade om honom själv skulle ha lyckats bättre än det parti han företräder.

Men partiets politik har inte tillåtit honom att lyfta partiet. Det som talar för honom är att han visar upp ett mod och en vilja till förändring. Men det är en tung uppförsbacke där KD sannolikt är i behov av en föryngring och en modern syn på samhället. 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,