Härstedt som kandidat till talman spelar SD rakt i händerna

Jag kan inte förstå hur Mona Sahlin och Socialdemokraterna resonerar i valet av talman.

Deras kandidat, den som hade varit ett seriöst alternativ, Björn von Sydow valde att inte ställa upp som motkandidat till Per Westerberg med motiveringen att Jag vill inte riskera att väljas till talman med Sverigedemokraternas stöd.

Ett ärligt och seriöst svar som borde ha lämnat det hela till att Per Westerberg blev vald.

Men så enkelt kunde inte det inte få ske. Istället väljer Socialdemokraterna att lyfta fram Kent Härstedt som talmanskandidat.

Man kan tycka som Härstedt gör att man inte ska backa och dra sig tillbaka för att inte riskera att SD röstar på deras förslag. Men att i det här fallet, det första och symboliskt viktiga valet av talman, ge Sverigedemokraterna en straffspark utan målvakt att få vara dom som avgör det hela är både märkligt och idiotiskt av Socialdemokraterna.

Jag har läst kommentarer från ett antal sossar på Facebook som jag ställer stor respekt till och Kent Härstedt är inte ett seriöst andrahandsalternativ efter Björn von Sydow och att han kanske egentligen ärdet tjugonde alternativet i praktiken. 

Om det är så är jag inte person att av göra, men att Härstedt inte står som tvåa egentligen är jag ganska övertygad om och bara det faktum att deras tyngsta alternativ, med de argument han angav, valde att ta ett steg tillbaka borde vara nog.

Jag har i alla år haft en stor respekt för Kent Härstedt som person men att han lånar ut sitt namn till det här spelet gör mig beklämd.

Mona Sahlin har ett uttalande som lyder så här:

”Vi socialdemokrater kommer aldrig, aldrig någonsin, aldrig någonstans, aldrig någon gång göra oss beroende av Sverigedemokraterna. Aldrig!"

Hur tycker ni att det uttalandet står sig i föhållande till hennes och partiets agerande i talmansfrågan?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,Intressant.se