De rödgrönas åtrå för varandra är slut

Det finns dom som försöker säga att det bara handlar om att vara ifrån varandra ett tag för att känna efter och att det sedan ska bli som vanligt igen fast ännu bättre. Att helt enkelt vara särbos ett tag för att få tillbaka lusten för varandra.

Jag tror inte alls att det är så det kommer att se ut mellan S, V och MP när man har slickat såren.

Att de idag presenterade sin skuggbudget som i princip var det som deras regeringsalternativ pratade om hela valrörelsen och som ledde till en svidande förlust är mer spiken i kistan på samarbetet än att det är en nystart.

Självfallet backar alla partier tillbaka till sin egen kammare efter ett val för att analysera vad som gick bra och vad som kan göras bättre. Det gör även Alliansens samtliga partier och det är en del av att forma framtidens frågor och fokus.

Men när man hör de tre rödgröna partiernas syn på det hela så är det inte ett tonläge som säger att de kommer att hitta tillbaka till ett rödgrönt samarbete i den form som har varit fallet sedan några år tillbaka.

Det är dessutom märkligt hur enkelt man slaktar det egna regerinsalternativet som ett trovärdigt alternativ efter bara ett försök. Om man själva trodde på sin egen förträfflighet så borde det snarare handla om att fortsätta bygga den trovärdigheten i ytterligare fyra år.

Nu blir det snarare ett bevis för att makten var det viktigaste och att samarbetet mer var ett nödvändigt ont för att nå ända till Rosenbad.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , Intressant.se