Nageln i ögat på Sverigedemokraterna kommer försent

Jag har ingen som helst avsikt att försvara eller på något annat vis skriva positivt om Sverigedemokraterna.

Tvärtom så har jag redan sedan hösten 2006, vid tiden för det förra valet, varit konsekvent i mina varningar och mitt val att skriva om partiet.

Dagen före valdagen 2006 skrev jag att det största hotet i nästa val, med stark betoning på hot, blir förmodligen de allt mer rumsrena och på ytan polerade Sverigedemokraterna som med ytterligare fyra års erfarenhet blir ett parti med realistiska chanser om inte övriga partier på ett tidigt skede tar dom på allvar.

Någon dag efter samma val konstaterade jag att Sverigedemokraterna gjort sitt bästa val någonsin och att övriga partier och media ta debatterna och granskningen in i sömmarna. Det handlar om att blottlägga det dolda budskap som nu får stå oemotsagt från de etablerade partierna och mer eller mindre ogranskat av media.

Nu står vi här med en vecka kvar till valdagen 2010 och sverigedemokraternas möjlighet att ta sig in i riksdagen är i allra högsta grad verklighet. Det handlar nog snarare om hur mycket över 4 procent partiet får är jag rädd för. 

Det hela kommer att ske utan att något av de etablerade partierna eller media har tagit det hela på det allvar som jag anser att de borde göra.

Partiernas största fråga att diskutera har varit hur man ska hantera ett SD i riksdagen istället för att bemöta och ta debatten med partiet. 

Medias strategi har varit spretig och det är först nu som exempelvis Expressen och Aftonbladet väljer att publicera ett antal artiklar som visar upp vilka företrädare som partiet har och vilka kopplingar till mindre glamorösa organisationer som fortfarande finns.

Jag ser det som en vändning under galgen i ett läge där det nog tyvärr är alldeles försent att förhindra partiets intåg i riksdagen. Själva har SD också lyckats med ett, för dom positivt, samarbete med Danske Folkeparti som hjälper till att skapa en legitim bild av partiet.

Att det dessutom finns idioter som medverkar till att skapa sympati för partiets företrädare gör inte saken bättre.

Allt detta sammantaget tror jag kommer att resultera i ett för Sverigedemokraterna positivt resultat i valet om en vecka.

Fram tills dess handlar det om att försöka påverka den i din omgivning som på något vis indikerar att en röst på Sverigedemokraterna är ett möjligt val.

Sd-trash

Andra bloggar om: ,Intressant.se