Lex Jörg får en annan innebörd

Exemplet med läkaren som Försäkringskassan vägrar ge sjukbidrag på 25 procent var en av delarna i gårdagens utfrågning av Fredrik Reinfeldt i SVT.

Hans historia låter märklig och om omständigheterna beskrivs korrekt är det självfallet grund för ytterligare en allvarlig diskussion om hur Försäkringskassan tolkar reglerna. 

Det som nu är efterspelet till Jörg Teicherts medverkan igår handlar dock inte i första hand om hur han behandlats av Försäkringskassan utan om att han idag ska medverka i Socialdemokraternas valkampanj i en presentation av Lex Jörg – ett förslag om förändringar i sjukförsäkring, t.ex. när det gäller deltidsarbetande som med nuvarande regler kan tvingas sluta sitt arbete helt efter att ha utförsäkrats.

Denna Lex Jörg är alltså tillfullo baserad på samma Jörg Teicherts som igår illustrerade förändringarna i sjukförsäkringen i utfrågningen av statsministern inför valet.

Direkt efter programmet twittrade både Mats Knutson och SVTvalet2010 om att man inte visste om Teicherts engagemang för Socialdemokraterna i valrörelsen. Sedan råder det delade meningar om redaktionen har frågat Teichert om hans engagemang för Socialdemokraterna eller inte.

Samtidigt verkar det även i någon av de tidigare utfrågningarna ha funnits med en representant för Villaägarnas riksförbund utan att det framgick.

Jag tror inte att Socialdemokraterna på något vis medvetet har placerat Jörg Teichert att ställa Reinfeldt mot väggen, men någonstans så kommer det här nu att få motsatt effekt för partiet.

Den diskussion om sjukförsäkringen och lanseringen av Lex Jörg som ska ske idag riskerar att istället få ett fokus på hans medverkan i gårdagens utfrågning.

Lex Jörg får en helt annan innebörd än vad som var tänkt.

Lex Jörg blir något som ger SVT en rejäl näsbränna i sitt sätt att förbereda utfrågningarna.

Som om det inte räckte med att Anna Hedenmo på ett osedvanligt dåligt sätt dolde sitt agg emot Fredrik Reinfeldt och Moderaterna i gårdagens utfrågning.

Det är SVTs tabbe men den spiller över på Socialdemokraterna.

Valrörelsen går vidare och jag hävdar fortfarande att det verkligen gäller för allianspartierna att ligga i hela vägen fram

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,Intressant.se