Kulturbloggen censurerar kommentarer på lösa grunder

Jag tycker att det är beklagligt att en så etablerade blogg som Kulturbloggen, med Rosemari Södergren som ankare, väljer att inte publicera en kommentar likt den som Jerry Olsson har fått ratad.

Att Kulturbloggen inte tycker att Jerrys kommentar sammanfaller med deras åsikter och dessutom kritiserar en glidning ifrån vad han anser att den bloggen har stått för tidigare är en sak. Men att inte kunna bemöta den i kommentarsfältet är faktiskt anmärkningsvärt.

Det finns troll som kommenterar dumheter och aldrig någonsin öppnar öronen för en dialog i en fråga. För mig är inte Jerry Olsson en sådan person och alldeles oavsett om Kulturbloggen tycker att han kommer med jobbiga invändningar i kommentarer till deras inlägg så är han mycket långt ifrån att gå över någon gräns som skulle rendera honom censur.

Jag har förvisso inte någon örnkoll på hur tidigare kommentarer från Jerry på Kulturbloggen har sett ut, men den här är som sagt inte ens nära att vara över gränsen.

Tyvärr finns det andra socialdemokratiska bloggare som riksdagsledamoten Monica Green som inte kan hantera någon form av kritik och fullt ut ratar kommentarer som inte faller partilinjen i smaken.

Så illa är det nu inte med Kulturbloggen, men deras hantering av Jerry är ändå anmärkningsvärd för att komma från det hållet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , Intressant.se