Det är bara att kapitulera inför “Sveket”

Det är en förfärande berättelse om en mamma, hennes sjukdom och på vilket vis hon har behandlats av det svenska systemet och att det inte under några omständigheter är acceptabelt att så får ske.

Det finns inte så mycket mer att säga än att be er läsa den långa beskrivningen av ett människoöde som inte ska få förekomma i det svenska samhället oavsett vilken färg det är på ett parti eller i vilken konstellation de regerar.

Det har förekommit tidigare. Det förekommer alldeles uppenbarligen fortfarande, men det borde verkligen inte få existera i Sverige oavsett vem som sätter upp spelreglerna.

Om inte Alliansen redan tidigare förstått att deras förändringar har varit alldeles för skarpa för de allra hårdast drabbade och att berörda myndigheter uppenbarligen har personal som inte har den medmänsklighet som är nödvändig, så är detta ett Lex Klamydiabrevet att använda som ett talande exempel över vad som ingen politiker med självaktning ska göra något annat än att kapitulera inför.

Vid sidan om att det här är förfärande och oacceptabelt så vägrar jag att se detta som ett slutresultat av de förändringar som Alliansen har genomfört. Det kan inte vara någon moderat, centerpartist, kristdemokrat eller folkpartist som anser att detta är något som är det facit man har haft ambitionen att lyckas genomföra.

Det som är lite märkligt är att det är väldigt få alliansanhängare som har bloggat om denna berättelse.

Jag hittar faktiskt nästan inte en enda och jag hoppas att det handlar om att de skäms över att det sker under deras styre och att ambitionen enbart är att det inte ska få förekomma.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , Intressant.se