De rödgröna fortsätter fokusera mer på motståndarna

Det är intressant hur fokus dagarna efter de rödgrönas gemensamma valmanifest fortsätter att vara riktat emot Moderaterna istället för att köra sina egen politik 'til the bitter end.

Om den egna politiken är så uddlös att man är tvungen att använda statsministerfamiljens privatekonomiska utveckling under de senaste 4 åren som bevis är det i sig ett bevis över en mycket stark desperation över situationen.

Samma sak gäller när tråden om hur Moderaterna finansierar sin valrörelse får så stort fokus som den nu återigen får.

Frågan om hur de svenska politiska partierna finansierar sin verksamhet är intressant att diskutera och det kan säkert krävas en förändring av vad som gäller. Men den frågan kan inte vara prioriterad mitt i brinnande valrörelse.

När Miljöpartiets Peter Eriksson skriver en debattartikel i detta ämne, med udden riktad mot Moderaterna, så är det ingenting annat än att ett försök att skapa negativa diskussioner som inte har med valrörelsen att göra.

Detsamma gäller fokus på statsministerfamiljens privatekonomi. Det är en lika tarvlig Jantelags-diskussion som den om det lämpliga i att Göran Persson och Anitra Steen, som socialdemokrater, kunde köpa en herrgård för sina pengar. Även det handlar om att rikta fokus ifrån det som verkligen är viktigt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , Intressant.se