Utfrågningen: Mona Sahlins öde ligger inte i egna händer
Mona Sahlin först ut i SVT och deras utfrågningar inför valet.
Intrycket från början är en stabil partiledare som visade ett lugn ända fram till den rödgröna utrikespolitiken, där Lars Ohly har haft enormt stort inflytande, kom upp på bordet. Där verkar deras eget dokument inte innehålla avsikten med vad man egentligen menar eller så var Sahlin helt enkelt tvungen att släta över Ohlys inflytande på området.
Det andra anmärkningsvärda är hur mycket av den gemensamma rödgröna politiken, som man vill vinna valet med, inte är färdig denna dag när Mona Sahlin, statsministerkandidaten i den rödgröna ringhörnan, blir utfrågad i en av de viktigaste sammanhangen i hela valrörelsen.
Det tredje är att Sahlin hade svårt med grundläggande fakta på en rad punkter och där nivåer i a-kassan var den mest anmärkningsvärda luckan.
Sedan kan man undra varför man i två år ska utreda en förändring av fastighetsskatten om det bara är en procent som kommer att påverkas negativt av den?
Politik är på riktigt säger Mona Sahlin och att hon kan förändra Sverige på riktigt. Vad tror hon att det är som Alliansen pysslar med då? Förändrar på låtsas?
Jag tror inte att Sahlin försämrade sina möjligheter med dagens utfrågning, men jag tror inte heller att det var något som får människor att rysa av välbehag och bestämma sig för att "nu fan, nu röstar jag på sossarna i valet!"
Framgången ligger inte i händerna på Mona Sahlin själv utan i trovärdigheten i det regeringsalternativ som hon kokade ihop i två olika omgångar hösten 2008.
För övrigt är det inget av regeringsalternativen som är trovärdiga i den dans kring valrörelsens guldkalv, pensionärerna, som har accelererat den senaste tiden.
Läs även andra bloggares åsikter om val2010, välfärd, de rödgröna, socialdemokraterna, vänsterpartiet, miljöpartiet, politik, Intressant.se