Det är skillnad på påstådda och genomförda sexköp

Droppen som fick Sven Otto Littorin att avgå var Aftonbladets påstående om att han hade köpt sex någon gång före valet 2006.

Aftonbladet försökte alldeles uppenbarligen, med mycket svag ammunition, att göra Littorin till en bricka i valrörelsen. Av detta blev det ingenting efter en snabb med hård storm. Tidningen hade inte så mycket på fötterna som man påstod sig ha.

Nu har man istället fått två socialdemokratiska sexköpare att sätta på löpet. Två fall som dessutom är dokumenterade.

Vad är det man säger? Det blir aldrig som man tänkt sig…

Det man nu kan fundera över är, med tanke på att i alla fall en av männen säger att han ska hjälpa till med valrörelsen för socialdemokraterna fram till 19 september, om Aftonbladet då har för avsikt att redogöra för väljarna vem denna man är så att de har denna parameter med sig när rösten avläggs på valdagen?

Det är väntat att både Baylan, Lundby-Wedin och Sahlin tar avstånd ifrån det hela, men vi kan i alla fall konstatera att Socialdemokraterna just tog ledningen 2-0 i sexköpsmatchen i året valrörelse.

Eller man kanske ska vända på det och säga att de bjöd motståndarna på två pinsamma socialdemokratiska självmål.

Det är egentligen som det är med den saken. Människor begår misstag alldeles oavsett partitillhörighet. Det jag egentligen är allra mest nyfiken över är Lena Mellin och Aftonbladets tankar kring detta.

Bloggat: Tokmoderaten, Kent Persson

Andra bloggar om , , , , , Intressant.se