LO:s pinsamma åsiktskickande av Bengtzing

Om man är artist och vill framträda på ett evenemang som LO organiserar så ska man tydligen vara noggrann med att tala om var man har varit och sjungit tidigare.

Det gjorde inte Linda Bengtzing. Hon "undanhöll" att hon spelat på Centerpartiet stämma 2009. Detta innebär nu att LO har avbokat hennes medverkan på LO-förbundens familjedag på Furuviksparken i Gävle.

Man kan tycka vad man vill om Linda Bengtzing som artist, men det är inte detta saken handlar om.

Istället handlar det om att LO, de som ska stå för alla arbetares lika rätt, väljer bort en artist när de får veta att hon sjungit för Maud Olofsson och hennes partikamrater våren 2009 och att hon ska göra det igen en tid efter LOs familjedag i Gävle.

I det här fallet har man dömt Bengtzing på grund av ett par engagemang för Centerpartiet. Det visar sig att Bengtzing är moderat sympatisör. Men inget av det spelar ingen roll.

Om nu LO inte vill att deras medlemmar ska se någon enda artist som inte är socialdemokrat underhålla så får de kanske köra med säkra kort i fortsättningen och bara välja de som öppet deklarerat sina sympatier.

Eller har man tänkt sig att fråga, de artister man vill ska medverka, om vilka politiska åsikter de har innan de får ett jobb och kanske be att få ta en titt i planeringskalendern för att se vilka andra uppdrag som är bokade?

Det har de varit LO fritt fram att aldrig någonsin boka Linda Bengtzing från allra första början, men att avboka henne på den grund som nu verkar vara fallet är pinsamt.

Uppdatering:

LO i Gävle klargör att LO:s ledning med Wanja Lundby-Wedin i spetsen, inte har något med beslutet att göra. Men varför man tog beslutet utvecklas inte ytterligare.

Andra bloggar om: , , , , , ,Intressant.se