Jag saknar svar från Socialdemokraterna

Den 19 juli publicerades en debattartikel i SvD signerad Mona Sahlin och Ingvar Carlsson. Denna avhandlade jobbskatteavdraget och det faktum att skatten för pensionärer där inte
ingår.

I texten påstås att en undersökning från Novus Opinion har fått fram att bara 3 procent av svenska folket stödjer regeringens straffbeskattning
av pensionärer.

Jag tyckte redan då att siffran lät orimligt hög och har sedan dess letat efter undersökningen och på olika sätt försökt få fram ett underlag som befäster påståendet.

Min fråga har bland annat gått direkt till Socialdemokraternas officiella Twitter-konto. Efter tre dagar kom ett svar med en ursäkt och meddelandet "Har inte tillgång till Novus-undersökningen, men jag ska undersöka".

Sedan dess inget svar trots flera ytterligare påstötningar i frågan.

Jag säger inte att detta egentligen är en stor sak och på något vis avgörande. Jag utgår ifrån att det finns ett verifierat underlag för påståendet, men eftersom partiets officiella kanal på Twitter under så lång tid inte har kunnat återkomma med ett svar så är det inte utan att man börjar undra.

Finns det någon annan socialdemokrat som kan skaka fram relevant underlag och undanröja mina misstankar om felaktig fakta i Sahlins och Carlsson debattartikel?

Andra bloggar om: , , , , , Intressant.se