Fullkomligt oacceptabelt agerande av Stockholmspolisen

Det finns ingenting att försvara i att någon eller några ombord på en kryssningsbåt har våldtagit en eller flera kvinnor. Ingenting.

Däremot är det fullkomligt oacceptabelt att, så som polisen gjorde, vid avstigningen i Stockholm dela upp passagerarna i två köer – en för kvinnor och en för män – och därefter filma samtliga män innan de gick av.

Det spelar ingen roll om man, som Erika Boman på Norrmalmspolisen säger, har rent mjöl i påsen. Bara det faktum att helt oannonserat och utan en tydlig förklaring dela upp män och kvinnor i olika köer och sedan filma enbart männen är ett övertramp.

Det är inte så enkelt som att använda "Rent mjöl i påsen". Utredningen kommer att ske och förhoppningsvis finner man de som är skyldiga till ett påstått brott.

I värsta fall så finner man inte någon skyldig och då kommer samtliga män, förekommande i filmen, att finnas kvar i utredningen och teoretiskt kunna påstås vara en av de misstänkta. Materialet arkiveras sedan och hur många som där får tillgång till det och kan titta på filmen är det nog ingen som kan svara på.

Det är inte någon större hit att bli filmad vid avstigningen från en finlandsfärja som en av alla misstänkta män. Då spelar det ingen roll hur rent mjölet är.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , Intressant.se