Folkpartiet är Alliansens svagaste kort

Jag vet inte vad det är som händer med Folkpartiet. Om det bara är partiledaren som kör sin egen linje eller om partiet i sin helhet försöker sticka ut på det vis som nu sker.

Det sannolika är givetvis att det handlar om partiets strategi i valrörelsen, men att folkpartister runt om i landet skulle ställa upp Björklunds stolligheter. I alla fall gör inte allianskamraterna det.

Att folkpartiser ställer upp bakom sin partiledare i en valrörelse är inte konstigt utan snarare ett obligatorium, men för mig balanserar partiet på en tunn linje just nu.

Jag har inga som helst problem med intentionen att elever ska vara i skolan och att de ska lära och lyda på ett korrekt vis. Men man behöver för den sakens skulle inte dra allt ett varv för mycket och skruva till politiken på ett sätt som inte är rimligt.

Just nu har Alliansen ett övertag i opinionen. Jag hoppas verkligen att det håller i sig, men jag ser just nu Folkpartiet som Alliansens svagaste kort. Jan Björklunds första valrörelse som partiledare kan visa sig bli en betydligt värre prövning än vad han och partiet hade tänkt sig.

Bloggat: Svensson, Peter Andersson

Andra bloggar om: , , , , , Intressant.se