Vem i moderaterna kan man lita på?

Det är bara att erkänna.

Jag gick, precis som så många andra i alla politiska läger, på Sven Otto Littorins snyftande presskonferens med hull och hår.

Jag har tyckt att Aftonbladet betedde sig märkligt när man inte fullföljde direkt. Min kritik mot tidigare rapportering från tidningen kvarstår, men det som nu blir sant innebär självfallet att mitt skäll på Lena Mellin och andra avseende Littorins påstådda sexköp kommer i en helt annan dager. Nu vet vi att Mellins kaxighet hade tyngd.

Man kan välja att se detta som en fråga om det korrekta i sexköp. För mig är det inte detta saken handlar om. Det här är en förtroendefråga för offentliga personer och i första hand våra politiker.

Sätter man sig i Visby och snyftar om vad sina barn har utsatts för i syfte att försöka komma undan ett rykte, sannolikt ett sant sådant, som håller på att brisera i valrörelsen så är det faktiskt för jävligt från Littorin och från de i moderaterna som utan tvivel måste ha vetat varför Littorin valde att gå just nu.

Oavsett det smutsiga i att dölja spår och verklig frågeställning så tror jag inte att frågan komme att leva och påverka valets utgång. Men det aktualiserar, tragikomiskt nog, frågan om heder och samvete i relationen med människor. Det tragikomiska är att det nu istället blir människan och inte kvällspressen som får stå vid skampålen.

Vad som väntade, förr eller senare, har man kunnat gissa sig till på olika forum de senaste dagarna. Nu vet vi vad det hela handlar om och i första hand sänker det förtroendet för vad man kan lita på.

För valet kan det möjligtvis få den effekten att potentiella moderatväljare istället lägger sin röst på något av de andra allianspartierna. Värre än så blir det inte för valutgången.

Uppdatering:

I det här läget spelar det inte någon roll att Littorin säger att uppgifterna inte stämmer. Problemet är att han avgick helt på grund av dessa påståenden men valde att inte bemöta det hela och på presskonferensen tala om den egentliga orsaken.

Andra bloggar om: , , , , , ,
Intressant.se