Söderling är tennisens Zlatan

Jag kan förstå vad Magnus Norman är inne på för linje när han tror att Robin Söderling borde få slippa Davis Cup-spel till förmån för att, på en lägre nivå, bygga upp en ny stomme av unga talanger.

Söderling är i det mottot att jämföra med Zlatan i landslaget i fotboll. Inte fullt ut jämförbart, men i förhållandet att kunna lyckas i de riktigt stora sammanhangen så är det ungefär samma.

Problemet är bara att ett fotbollslandslag utan Zlatan har fortfarande chansen att slåss om en plats i ett EM eller ett VM, men ett tennislandslag utan Söderling har inte skuggan av en chans att kunna ta en plats i elitdivisionen.

Bara tanken på att pensionären Thomas Johansson skulle spela i Davis Cup-kvalet mot Italien är givetvis de yttersta fattigdomsbeviset för svensk tennis. Om det är tillräckligt för att slå Italien vet jag inte, men det kan knappast vara den bästa lösningen för svensk tennis framtid.

Låt en motiverad Söderling, inte en tvingad, vara ankaret som låter de yngre spelarna få vara med på gränsen till elitdivisionen och där få möta bra spelare.

Om det nu är något värt att satsa på Davis Cup nu för tiden vill säga. En rejäl satsning på att ge de unga talangerna få en tuff matchning under hela året vore kanske bättre. Ett nytt Team Siab på riktigt.

Andra bloggar om: , , Intressant.se