Snart vänder det för Mona Sahlin

I grunden anser jag att de tvivel och den skepsis som finns om Mona Sahlins förmåga som statsministerkandidat är berättigad. Ingenting av vad jag har tyckt om hennes sätt att agera i det politiska är något som jag har ändrat uppfattning i.

Men vi vet att det är så nu. Hon gör tillräckligt mycket själv för att leva upp till de tvivel och den skepsis som finns utan att media på bred front ska behöva analysera sönder orsakerna till hennes låga förtroende istället för att ifrågasätta politiken bakom som givet vis också spelar en avgörande roll.

Jag tror precis som Thomas Hartman att Mona Sahlins träskvandring kommer att vända. Förr eller senare så kommer det att ske något som gör att media fokuserar på något annat, för henne positivt, som gör att spiralen går uppåt igen. Frågan är bara hur mycket det vänder och om det hinner att hända något i tid innan valet eller om det redan är försent?

Förutom att jag tycker att det blir för mycket snack om personen istället för politiken så är det dessutom så att socialdemokrater hjälper till att hålla debatten om hennes person vid liv istället för att faktiskt bidra till att tona ner den delen av debatten.

Det handlar in om att en retorikexpert gör sitt jobb i SVT. Det handlar om att media, alliansanhängare och socialdemokrater tillsammans lyckas hålla debatten om Mona Sahlin som person högre upp än den politik som hon har tänkt sig att regera Sverige med.

Låt Mona Sahlin få visa sina färdigheter och de rödgrönas andefattiga politik på egen hand istället.

Låt det tala för sig självt fram till valet och jag är övertygad om att det är fullt tillräckligt för att vara till Alliansens fördel.

Andra bloggar om: , , , , Intressant.se