Gammelmedia bär ett tungt ansvar för Littorins avgång

Det har gång efter annan de senaste fem åren sagts att nya medier med bloggar och Facebook i spetsen är platsen som skapar en massa dynga som i sin tur innebär att enskilda människor, offentliga personer eller vanligt folk, blir utsatta för saker som inte borde ske.

Så sker givetvis och detta ska inte försvaras utan snarare motarbetas genom att undvika skiten.

Nu har vi dock ett skolexempel där det är de traditionella medierna, gammelmedia om ni så vill, som i mycket hög grad har bidragit till att en offentlig person inte längre orkar med sitt politiska uppdrag.

Det handlar inte om en bevakning av Sven Otto Littorins utförande av sitt jobb som arbetsmarknadsminister utan om en snaskig bevakning av den vårdnadstvist med förra frun och det nya förhållande han har som till slut gör att han inte orkar med att fortsätta sitt jobb som toppolitiker i regeringen.

Aftonbladet är en av dessa aktörer, som påstår sig vilja föra en seriös bevakning om svensk politik och inte minst ett år som detta när ett val snart ska ske. Trots detta har man valt att följa Littorins högst privata förehavanden i en tvist där barn ingår som en fundamental del av det hela.

När Littorin nu meddelar att han, av en rad olika orsaker som har sin grund i det privata, inte längre orkar fullfölja sitt jobb som arbetsmarknadsminister så är det säkerligen inte något som kommer att få speciellt stor praktiskt betydelse i valrörelsen för vad svenska folket tycker och tänker. Det påverkar säkert det interna regeringsarbetet betydligt mer, men det är inte heller detta saken handlar om.

Det hela är ett nederlag för de journalister, tillhörande gammelmedia, som på ett enormt mycket allvarligare sätt än någon byfåne, med en blogg som skriver sin skit, har lyckats utsätta en svensk ministers barn och nya flickvän för frågor och en bevakning som har gjort att det är detta som får honom att ta det slutgiltiga beslutet att inte längre fortsätta.

Det är kollegor till Lena Mellin, Helle Klein, Jan Helin och de andra på Aftonbladet och andra tidningar som har bidragit till att detta nu sker.

Det kanske hade varit så att han inte orkat ändå till slut, men det är inte vi som bloggar om politik, på ett mer eller mindre bra sätt, som har skapat detta läge just nu. Det är gammelmedia som bär ansvaret.

Bloggat: Peter Andersson, Kent Persson, Robsten, Svensson  

Andra bloggar om: , , , , , ,
Intressant.se