Rödgrön EU-politik kan gynna SD

En enad EU-politik är presenterad av de rödgröna. Den ska tydligen ligga "till vänster om Carl Bildt".

Vad detta vänster om Bildt innebär kan man fundera över. Men det som jag mest tänker på är hur de som tänkt lägga sin röst på MP och V nu kommer att väga in deras ändrade syn på EU?

Det är ändå så att det finns många som har haft just deras EU-skeptiska inställning som ett tungt vägande skäl för att just rösta på dom. Nu förändras detta och frågan är var någonstans deras väljare kan tänkas ta vägen istället?

Ett alternativ är faktiskt, om man anser EU-frågan som en så symboliskt viktig fråga som vissa faktiskt gör, att man väljer att vända sig till Sverigedemokraterna och där lägga sin röst i valet.

Jag tycker att det är bra att MP och V har ändrat sig i EU-frågan, men om resultatet blir fler röster på SD så kan man fråga sig hur lycklig man egentligen borde vara. Inte minst besvikna vänsterpartister ligger definitivt i den grupp
väljare som i bästa fall skiter i att rösta och i värsta fall SD:s drömmar om ett svenskt folkhem som frystes på tidigt 1970-tal som det ideala.

Det är givetvis en styrka att kunna visa på enighet i en viktig fråga. Men när enigheten i princip innebär att man även är eniga med Alliansen i de utrikespolitiska frågorna så är det ingenting som ger de rödgröna en fördel i valet. Om nu inte "till vänster om Carl Bildt" innebär något helt osannolikt vill säga.

Andra bloggar om: , , , , , , Intressant.se