Kan vi ta semester från opinionsundersökningar nu?

Det är givetvis glädjande att de flesta opinionsundersökningar som presenteras numera visar ett jämnt läge istället för ett stort rödgrönt övertag. Men alla olika undersökningar som kommer var och varannan dag gör det hela ganska uttjatat och urvattnat.

Det finns helt enkelt inte energi och innehåll för att kunna fortsätta analysera opinionsundersökningar hela tiden ända fram till valet. Jag tror istället att det hela riskerar att trötta ut den breda allmänheten på valet innan valrörelsen ens har gått in i sitt avgörande skede.

Det finns en rad intressanta frågeställningar att följa, men innan vi kan avgöra hur det kommer att gå för de potentiella 4%-partierna KD, V, C och SD måste de få visa vad de vill tillföra. Ja, vad SD vill tillföra, eller snarare göra våld på, vet vi redan. Men de övriga riskpartierna behöver få sticka ut och visa sin egen profil innan ödet kan avgöras.

Största parti är också en intressant frågeställning. Det vore i alla avseenden ett historiskt resultat om M blev större än S i valet.

Tendenser säger så, men därifrån till verklighet när valet kryper sig på är en helt annan sak. Jag skulle inte satsa några pengar på att S verkligen skulle misslyckas så kapitalt att de inte ens, oavsett regeringsfrågan, är största parti.

Låt oss få en paus fram till Almedalen i alla fall. Det är väl inte för mycket begärt?

Andra bloggar om: , , , Intressant.se