England möter Spanien i VM-finalen 11 juli

Ett par dagar kvar innan fotbolls-VM drar igång i Sydafrika.

Att känslan inte har infunnit sig på allvar den här gången beror givetvis på att Sverige saknas för första gången sedan VM i Frankrike 1998. Det räcker liksom inte med några svenska förbundskaptener i andra länder, en svensk domare som inte får döma någon av de inledande matcherna och ett grannland som slog ut oss i kvalet.

Men jag tror också att det beror på att VM totalt sett på förhand är fattigare på riktigt bra lag och lysande profiler.

Jag tror inte en sekund på att Leo Messi kommer att kunna förlösa Argentina eller att Ronaldo kan hjälpa ett i övrigt ganska svagt Portugal till stordåd.

Det kan faktiskt vara ett VM där nya stjärnor tänds i högre utsträckning

än de senaste mästerskapen.

Trots detta så tror jag att europamästarna Spanien kommer att ta sig till finalen den 11 juli och att de där, hör och häpna, kommer att ställas emot England som för första gången på hundra år lyckas ta sig dit de alltid tror att de ska komma i stora mästerskap.

En final mellan Spanien och England. Längre än så sträcker sig inte mitt tips. Resten får ni klura på själva.

För övrigt behöver inte låga förväntningar på förhand betyda ett skit när VM väl är igång. Det är då ett Sverige 1994 eller ett Sydkorea 2002 tar sin chans att glänsa några veckor. Den här gången tror jag att Mexico kan var den nationen.

Uppdatering:

Mitt högst ovetenskapliga tips om England-Spanien i finalen är samma tips som Forskarorganisationen Professional Football Players Observatory (PFPO)har kommit fram till sin vetenskapliga undersökning. De sträcker sig så långt som att säga att England blir världsmästare.

Jag vet inte hur mycket vetenskap man kan värdera in i ett fotbolls-VM, men lite komiskt är det att vetenskapen och mitt finger i luften har kommit fram till samma finalpar.

Andra bloggar om: , , , , Intressant.se