Wykmans och Ohlys överord om Ship to Gaza

Jag håller med flera olika som idag mest känner en sorg över hur illa Israel klarar av att hantera en situation som man har haft full bevakning . För det handlar inte om att de har blivit överfallna i skydd av mörkret. Det handlar om att man själva har valt att agera med konfrontation i ett läge när man istället borde ha valt största möjliga kyla.

Banden med Turkiet riskerar att hamna i ett läge som kraftigt försämrar Israels kontakt med en viktig samtalspartner. På samma vis kommer givetvis även dialogen med alla andra olika parter att påverkas.

Landet har nu inte något utrymme att hävda sig genom att ta till militära medel i områden som inte redan är deras.

Här hemma har vi idag fått höra en potentiell minister efter höstens val uttala orden satans mördare om händelsen i Medelhavet.

Det handlar om Lars Ohly som i förra veckan var med och påverkade socialdemokraternas inställning till den svenska utrikespolitiken och som alltså idag väljer det diplomatiska uttalandet om satans mördare innan han har fått några som helst detaljer om exakt hur det hela gick till.

Att det handlar om ett kraftigt övergrepp finns det ingen som kan förneka. Men därifrån till satans mördare utan tillräcklig fakta är en bra bit. 

Samma typ av fullkomligt korkade uttalanden har MUF-ordföranden Niklas Wykman ägnat sig åt.

Det är inte riktigt läge att ägna sig åt publikfriande uttalanden en dag som denna.

Det är sorgligt för att det Israel som kallar sig demokratiskt inte klarar av att agera så som vi förväntar oss av demokratiska länder. Det är också sorgligt att detta kan komma att stärka våldsverkande grupper i mellanöstern.

Andra bloggar om: , , ,