Låt Victoria bestämma någonting själv!

Hur mycket jag än är motståndare till vår monarki och det svenska kungahuset som företeelse så måste det ändå finnas gränser för vad folk ska lägga sig i.

Om nu kronprinsessan vill att hennes egen pappa kungen är den man som ska föra henne fram till altaret för att där lämna över henne till sin blivande äkta man så lät henne för guds skull avgöra det på egen hand utan att vare sig kyrkliga företrädare eller andra ska lägga in sina värderingar i dess lämplighet.

Att gifta sig inför hela svenska folket är till viss del självvalt, men med tanke på hur situationen ser ut så har hon egentligen inget annat val om hon vill följa den linje hon valt att ansluta till.

Det finns en rad olika måsten som nu ska uppfyllas för att alla monarkistiska romantiker ska få glädjefnatt och låta tårarna rulla nerför kinderna om en månad. Men ett av de måsten som Victoria ändå själv måste få avgöra är om hon vill att pappa kungen lämnar över henne till Daniel.

Med ett liv som är så inrutat och strikt som det har varit i snart 33 år är det inte mer än rätt att hon avgör den här frågan på egen hand.

I övrigt är det en plågsam månad som ligger framför oss med ett stegrat fokus på detta jippo som når sin kulmen i Stockholm veckan före midsommar.

Andra bloggar om: , , , , , , Intressant.se