Älska Lars Vilks för vad han gör!

Varje gång det händer någonting kring Lars Vilks så strömmar besökarna hit till min blogg efter att ha googlat sig fram vi hans namn och hans rondellhund till de inlägg jag skrev en gång i tiden när han för allra första gången hamnade i strålkastarljuset på allvar.

På samma vis så blir det tystare och tystare bland företrädare för den svenska demokratin och vår yttrandefrihet varje gång det händer något. I början, för några år sedan, stod de alla där på rad och talade sig varma om värnet om vår yttrandefrihet och att dödshot och andra dumheter inte kunde accepteras.

Nu syns inte detta stöd längre och snart är det som upplagt för sverigedemokrater och andra extrema nationalister att adoptera Lars Vilks som ett offer för det mörka muslimska hotet. Låt oss inte bjuda in till detta genom att passivt se på hur en person som utmanar genom att använda ett instrument, yttrandefriheten, på ett vis som vi alla måste värna om.

Det handlar inte om att älska det Lars Vilks gör som konstnär. Om detta får man tycka precis vad som helst.

Det handlar istället om att älska och värna det han gör för den demokrati och yttrandefrihet som vi fortfarande har i Sverige.

Andra bloggar om: , , , , Intressant.se