Wetterstrand tog ner både Borg och Aktuellt på mattan

Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen. Maria Wetterstrand är alliansens allra farligaste motståndare under valrörelsen samtidigt som hon paradoxalt kan visa sig bli en tillgång efter valet.

Igår gjorde hon slarvsylta av både finansminister Anders Borg och SVT:s Aktuellt i en och samma debatt. Jag ska förklara varför:

Med anledning av de rödgrönas besked om en förestående bensinskattehöjning om de vinner valet så intervjuade Aktuellt en kvinna som pendlar 20 mil i bil till sitt jobb varje dag. Hon var upprörd men konstaterade ändå att hon i dagsläget inte har något annat val än att fortsätta pendla med bil.

Den lilla detalj som Aktuellt undanhöll både henne och tittarna var det faktum att ett utökat avdrag för resor till och från arbetet fullt ut ska kompensera exempelvis kvinnan i reportaget.

Givetvis var detta öppet mål för Maria Wetterstrand, när hon och Anders Borg direkt efter reportaget skulle debattera förslaget till skattehöjning med 49 öre. Hon började med att ifrågasätta Aktuellts bristande information och det enda programledaren fick ur sig var att det var bra att Maria Wetterstrand fick sagt detta nu då.

Resten av mini-debatten vände sig sedan Wetterstrand mot finansministern och trasade med stort självförtroende sönder hans argumentation.

Maria Wetterstrand är nödvändigtvis inte rätt ute i allt hon säger, långt därifrån, men hon gör det på ett sätt som är, och kommer att vara, livsfarligt för alliansen fram till valdagen.

Uppdatering:

Här är debatten i sin helhet

Andra bloggar om: , , , , Intressant.se