Miljöpartiet är den reella vågmästaren

Opinionssiffror går och kommer upp och ner och det är svårt att veta vad man ska tro.

Det enda som verkar vara ganska säkert är att sverigedemokraterna, med något undantag, håller sig på en nivå som skulle ge partiet en plats i riksdagen och bli tungan på vågen i frågan om vem som bildar regering.

Men den vågmästarställningen kommer av båda sidor att neutraliseras. Så har man i alla fall dyrt och heligt deklarerat för svenska folket.

Det som då återstår är att börja deala över blockgränserna och det hetaste alternativet som finns är fortfarande Miljöpartiet. Det finns inget annat parti på gränsen mellan de olika blocken som är mindre bundna och tillräckligt heta på att äntligen få vara med och bestämma i en regering än just Miljöpartiet.

Det gjorde ett försök att skapa sig makt på allvar redan 2002. Den gången föll diskussionen med Folkpartiet och Centern platt till slut.

Nu har man till viss del bundit sig till det rödgröna alternativet men jag ser ändå just Miljöpartiet som första parti ut som antingen själva börja förhandla med alliansen eller som alliansen själva tar upp en diskussion med.

Miljöpartiet är den reella vågmästar-kandidaten i valet 2010.

Bloggat: Kent Persson, Magnus Andersson, Svensson 

Andra bloggar om: , , , , Intressant.se