It was five years ago today

Idag är det redan fem år sedan min äldsta dotter föddes.

Den dagen i april 2005 som hon kom hade föregåtts av en lång dag och en halv natts färd som avslutades dramatiskt, men lyckligt tidigt de morgonen. Ett dramatiskt avslut och en start på ett liv som nu har pågått i dessa fem hela åren.

Det går fort och det är så mycket som händer. Samtidigt är det också lätt att glömma bort hur fantastiskt det är och vad som händer med denna envisa lilla tjej.

Hon är, som sig bör, en mix av mig och min fru. Försiktighet och en viss ängslighet inför nya situationer är något som jag känner en stark koppling till. Där ser min fru till att hon vågar utmana ängsligheten och på rätt sätt pusha henne framåt när jag kanske istället vill låta henne bestämma själv.

Detta gör att hon själv har insett att hon kan så mycket mer än vad hon först trodde. Jag är så stolt över vissa saker som kan ses som självklara men som jag vet är något som sker tack vare att hon vågat utmana och gå över en magisk gräns där hon sedan själv är så stolt så att hon håller på att spricka och hela hon lyser av självförtroende.

Hon är en liten pysseltjej och har en konstnärsådra med teckningar som har en detaljrikedom som ibland är förbluffande.

För ett tag sedan fick hon motvilligt låna vår kamera och ta lite bilder. Jag trodde att det skulle vara en laddning med bilder som bara skulle kastas i papperskorgen när jag laddade in dom i datorn, men jag satt helt förbluffad och tittade på de bilder där hon hade arrangerat sina leksaker som hon sedan tagit kort på. En enorm tankeverksamhet bakom med tanke på att det var första gången hon ens höll i en kamera och fotograferade.

Jag har gjort en sammanfattning i bildformat med en bild från varje månad sedan hon föddes i april 2005.

Grattis på födelsedagen min första lilla prinsessa!