Handbollsdamerna får inte blogga under landslagstid

Vi ser nästan dagligen märkliga uppfattningar om sociala medier och där gamlingen i gänget, bloggarna, fortfarande inte har blivit rumsren överallt.

Senast i raden är damlandslaget i handboll där förbundskaptenen Per Johansson har infört ett bloggförbud för att det vid VM, där det för övrigt gick jävligt dåligt för laget, blev "jävligt otäckt" på ett vis som enligt förbundskaptenen "spelarna inte kunde värja sig emot".

Landslaget i handboll är inte på något vis först med att strypa möjligheterna för de aktiva att uttrycka sig på ett normalt vis. Flera andra klubbar har infört liknande förbud efter incidenter där aktiva har uttryckt sig om saker som inte faller klubbar eller landslagsledningar i smaken.

Medicinen blir då att totalförbjuda allt vad bloggar heter. Det sker av rädsla baserad på samma okunskap som så många andra inom en rad olika områden visar upp. Idrottens värld är inget undantag.

Per Johansson uttalar det inte rakt ut men mellan raderna kan man utläsa att VM-misslyckandet skulle kunna bero på att tjejernas energi på sitt bloggande och de kommentarer som där kommer in skulle vara en orsak till det sämre resultatet.

Jag har inte någon uppgift om hur mycket det har bloggats, men om de uttagna spelarna under ett VM inte själva har bättre fokus över vad de ska ägna sin tid åt än att tiden som ska läggas på handbollen läggs på bloggandet så är det snarare en disciplinär fråga i det enskilda fallet än något som ska rendera ett generellt förbud.

Om bloggandet har skett under icke-handbollstid så kan jag inte se att det är något märkligt alls.  

Eftersom det blev jävligt otäckt under VM så kan man undra om förbudet även innefattar möjligheten att surfa, om man förbjuder internet helt och hållet för spelarna. För annars kommer det att bli lika jävla otäckt i kommentarsfälten under gamla inlägg som skrevs strax innan landslagssamlingen.

Frågan är också vad Per Johansson har för åsikt om Facebook, Twitter och andra farliga sociala medier. Är även de förbjudna under landslagstid?

Andra bloggar om: , , , , Intressant.se