Golfpubliken borde skämmas!

Jag vet inte vilken värld den amerikanska golfpubliken har levt i det senaste halvåret, men det kan inte vara i den värld där hela den offentliga bilden av Tiger Woods har krackelerat i en oändlig rapportering om sexmissbruk.

För hur kan man annars förklara de rapporter om att Tiger Woods hyllades vid sin återkomst till golfens finrum?

Jo, förklaringen är en sport som aktivt väljer att blunda för sanningen genom att på förhand tala om för biljettköparna att man ska hålla sig på mattan och inte kritisera eller förlöjliga Tiger Woods. Nu verkar publiken ha tagit detta ytterst bokstavligt och ägnat sig åt regelrätta hyllningar av Tiger.

Det blir paradoxalt när den fina golfsporten i det konservativa USA väljer att blunda för den systemmässiga otrohet som Tiger Woods har ägnat många år åt och istället lyckas vända det till hyllningar. Inte återhållsamma sådana utan, som Tiger själv säger, på ett vis som han aldrig har upplevt på Augusta National.

Man kan tycka vad man vill om hans privatliv och hans skenhelighet, men nog hade det väl ändå räckt med en något mer återhållsam och respektfull inställning till hans golfspel?

Om inte annat borde det ha skett av hänsyn till Elin Woods.

Andra bloggar om , , ,
Intressant.se