Erykah Badu och hennes striptease är viktig

Det som de flesta är intresserade av när de tittar på videon till Erykah Badus "Window Seat" är kanske om man får se henne naken eller inte. I så fall blir man besviken för i alla fall den officiella versionen i USA ser till att skugga allt vad bröst och kön heter när så mycket har ramlat av.

Men budskapet i videon är något som är långt mycket mer viktigt än om hon strippar och om man får se henne helt naken eller inte. 

Music Code Provided by MusicVideolife.com

För mig är videon ett budskap till var och en av oss om vad som har hänt och vad som fortsätter att hända i relationen till varandra. Hur vi försöker att undanröja allt som inte är som vi själva vill och hur vi väljer att kontrollera individen istället för att låta denna göra det som individen är bäst på – leva sitt liv och göra sina egna val i frihet och respekt för andra.

Det handlar om att var och en ska får bära det kläder den vill utan att politiker och länder bestämmer vad som inte är tillåtet i det egna landet för att det inte har varit en naturlig del där tidigare. 

Det handlar om att respektera var och en och att inte låta okunskap, rädsla och hat få ta över riktningen i vårt samhälle

Andra om Erykah Badus video: Nathalie, Mahoyo

Andra bloggar om: , , ,