TV4 ägnar sig åt återvinning av dåligt märke

En gång i tiden var känslan att TV4 låg i framkant och var den kanal som förändrade och förnyade programutbudet för oss tittare. Det fanns ambitioner och entusiasm som nådde ut till tittarna.

Numera är det inte längre på det viset. Det är istället en kanal som kör på gamla säkra kort, både program och personmässigt, och som inte längre tycks vara intresserade av något som är i närheten av att utveckla redan beprövade spår.

Det handlar om Äntligen hemma, Idol, Let's dance, Världens sämsta bilförare, Bonde söker fru, Körslaget och Talang i en evighetslång centrifugering utan tillskott till nyheter och ambitioner.

När kanalen plockade upp Expedition: Robinson i utbudet så trodde nog de allra flesta att man hade tankar på att förändra och förnya konceptet bort ifrån det som vi först lärde oss att älska på 90-talet men som vi sedan slutgiltigt tröttnade på de sista åren i TV3. Det visade sig vara fel. Mer än marginella förändringar har inte skett.

 Fort_boyard

Nu meddelas att en annan gammal TV4-framgång ska komma tillbaka – Fångarna på fortet med Gunde Svan och Agneta Sjödin.

Det är ytterligare ett säkert kort som plockas in istället för något nydanande och jag har svårt att se hur detta skulle kunna komma i närheten av den succé som en gång i tiden skapades. Dessutom borde Gunde Svans medverkan i ett av vinterns allra sämsta program alla kategorier ha avskräckt TV4 från hans medverkan.

Nu väntar vi bara på Gladiatorerna (med Gunde och Agneta), Ingenting är omöjligt (med Gunde), Sikta mot stjärnorna (med Agneta), Småstjärnorna (med Agneta) och Tur i kärlek (med Agneta) återkommer i kanalen för att verkligen visa var skåpet från historien ska stå.

Andra bloggar om: , , , , ,
Intressant.se