Stå upp för trådlösa nätverk på våra sjukhus

Som av en händelse läser jag idag, samma dag som jag varit en stund på Södra Älvsborgs Sjukhus i Borås Lasarett, ett blogginlägg hos Blogtrain som uppmärksammar det faktum att man inte som patient, på alla sjukhus, har tillgång till ett trådlöst nätverk.

Man möts, på Borås Lasarett precis som på många andra sjukhus, av skyltar som informerar om att man måste stänga av sin mobiltelefon under vistelsen.

På Södra Älvsborgs Sjukhus finns en uttalad policy som strikt förbjuder detta, och 3G-modem som bygger på samma princip, och orsaken ska vara de störningsrisker som föreligger. Men precis som Blogtrain skriver så finns det inga belägg för att detta är ett problem och även om viss känslig utrustning skulle vara utsatt så går det att skärma av enbart dessa.

Det handlar inte om att jag vid ett tillfälligt kort besök på ett sjukhus ska kunna prata och surfa i min iPhone utan om att alla patienter som ligger inne i veckor och månader ska kunna fortsätta leva sitt sociala liv på internet som de är vana vid.

 Säs_borås

Det borde vara en självklarhet att alla sjukhus har ett trådlöst nätverk som alla patienter har tillgång till under sin vistelse och om just detta handlar den Facebook-grupp som heter Öppet trådlöst patientnät till alla sjukhus och som grundar sig på att självklart ska du ha tillgång till ett hyggligt Wi-Fi om du hamnar på
sjukhus. En förhållandevis blygsam investering ger den patient som så
önskar möjlighet att behålla sitt sociala nätverk, må bättre och kanske
också tillfriskna fortare
.

Om jag själv hade tvingats tillbringa någon längre tid på ett sjukhus, utan tillgång till kontakt med omvärlden via en dator eller min iPhone så hade det varit något som definitivt hade påverkat mig negativt. Det är en naturlig del av livet idag på precis samma vis som en telefon vid sjuksängen var för 15 år sedan.

Facebook och andra kommunikationsvägar på internet är idag långt mer viktiga för många människor än vad en fast telefon är.

Gå därför med i Facebook-gruppen som vill ha öppna trådlösa nätverk på alla sjukhus!

Andra bloggar om: , , , ,