Pengar är nyckeln till frihet

Det är ingen ny sanning som presenteras. Men Linda Skugges uppläxning av en grupp feministiska gymnasietjejer tål ändå att uppmärksammas.

Tjejerna ser hår under armarna som en viktig del av deras feminism. Skugge förklarade istället vikten av att inte vara ekonomiskt beroende av någon och att detta är nyckeln till frihet:

Jag sa till de här unga tjejerna att feminism är att se till så att
man blir ekonomiskt oberoende av en man så att man kan ta sina barn och
dra och ändå försörja sig själv och barnen. Först då är man helt fri och
untouchable. Allt annat är oacceptabelt som kvinna.

Har man cashen så lyfter sig himlen ovan en och man är fri att göra
exakt vad man vill
.

Det fortsatta resonemanget från Skugges sida går ut på att många av dagens föräldrar, i sin iver att göra allt gott för sina barn, inte lär dom att klara sig själva och vad som krävs för att kunna överleva på egen hand utan stöd från föräldrar eller en partner som har cashen.

Det kan mycket väl fungera alldeles lysande att leva på basis av någon annan, men när den basen av någon orsak rycks bort eller när man inte längre vill vara beroende av den så uppstår ett stort problem och man hamnar i den ofrihet som många ovetande ungdomar idag riskerar att göra.

Om man är myndig, inte studerar, och inte har något jobb så innebär det givetvis att man rent krasst har det enormt ekonomiskt dåligt. Det finns ingen normal förälder som i det läget inte ställer upp för sina barn om man har någon möjlighet till detta. Men frågan är var gränsen går för snällheten och var det övergår till något som istället riskerar att förlänga eländet för deras barn.

En 20-åring som lärt sig att mamma och pappa betalar det mesta behöver inte heller kämpa på samma vis för att skaffa sig ett jobb. Kan man ändå åka på resor, köpa dyra kläder och fika ihjäl sig så säger det sunda förnuftet att drivkraften att göra något åt saken blir mindre. Har man då dessutom aldrig fått lära sig att förstå att det kostar att leva ett liv oberoende av andra så är det inte ens säkert att de förstår problematiken alls.

En okunskap om vad som krävs för att göra sig fri i livet tillsammans med en ovana att bli ifrågasatta kan blir enormt ödesdiger för en frihetstörstande feminist.

Andra bloggar om: , , , , , ,
Intressant.se