Det kom en kommunguide från 1900-talet på posten

Att ge ut en kommunguide på papper år 2010 fyller säkert sina syften på samma vis som det gåtfulla i alla olika telefonkataloger som fortfarande verkar ha ekonomiskt underlag att få existera.

Idag kom Kommunguide 2010 för Bollebygds kommun på posten. Den är utgiven i samarbete med Bollebygds kommun och producerad av Kommunmedia i Borås.

Den innehåller ett antal annonser bekostade av företag och föreningar och det är anmärkningsvärt hur många det är som inte anger vare sig en web- eller en mailadress.

Assistancekåren, Folkpartiet, Fraktkedjan, Skanska, Bollebygd Allservice och Härryda kross saknar alla uppgift om existens på webben.

I branschregistret räknar jag till 27 företag utan hänvisning till en sajt och i föreningsregistret är det ännu dystrare. Av 72 förekommande föreningar så är det inte en enda som var sig presenterar sig med en sajt eller med en mailadress till den kontaktperson som finns med.

Jag vet inte om materialet på något vis är styrt av producenten Kommunmedia eller av samarbetspartnern Bollebygds kommun. Även om så säkert inte är fallet så är det anmärkningsvärt att man kan producera en guide som saknar så mycket relevant information om de som förekommer. Alla har säkert inte en sajt, men den som inte ens har en mailadress att förmedla till kommuninvånaren borde allvarligt fundera över sin verksamhet.

Den fyller säkerligen sin funktion hos vissa av de 4 200 hushåll som den distribueras till, men jag kan inte förstå hur ett så ihåligt material får distribueras delvis bekostat av skattepengar. Dessutom finns en undermålig version på webben.

 Bollebygd-air

Men uppenbarligen går det bra att producera liknande produkter för företaget Kommunmedia i Sverige AB tjänar bra med pengar på sin verksamhet. Extremt lättförtjänta pengar på otidsenligt material.

Om man vill fortsätta tjäna sina pengar på att producera den här typen av guider borde man nog se till att höja ambitionsnivån både hos sig själva och hos kunderna ute i landet till en nivå som i alla fall tangerar acceptabel nivå.

Den enda parten i sammanhanget som totalt sett sköter sin information på ett acceptabelt sätt är faktiskt Bollebygds kommun själva. Där finns i nästan alla förekommande fall den information som kan tänkas vara nödvändig.

Andra bloggar om: , , , , , Intressant.se