OS är genombrottet för SVT Play

Ett olympiskt spel är snart slut och med det tror jag att Sveriges Television kommer att kunna summera en stor framgång för sändningarna i SVT Play.

Att deras app till iPhone fick godkänt i tid inför detta OS har bidragit och jag har själv sett två av de svenska gulden, plus ytterligare några medaljer, på just telefonen i sängen via SVT Play istället för att sitta uppe och kolla på den traditionella TV-sändningen. Ett antal ytterligare sändningar har jag följt via SVT Play på datorn.

Det vore intressant att få se SVT:s egen statistik över antalet tittare av OS-sändningarna via SVT Play i relation till de traditionella TV-sändningarna. Jag är övertygad om att vi under detta OS har sett det trendbrott i svenska folkets tv-tittande som jag var inne på i samband med lanseringen av appen för just SVT Play.

För mig är OS just inledningen på en ny era i sättet att konsumera live-sända idrottstävlingar och jag tror inte att jag är ensam.

SVT Play är kanske i första hand ett bibliotek av redan sända program som man kan titta på när tiden passar, men det är överraskande vilket fantastiskt sätt det är att avnjuta gastkramande livesändningar.

Nattens curlingdrama orkade jag inte med. Där hjälpte varken SVT Play eller iPhone till att hålla mig vaken tillräckligt länge.

Andra bloggar om: , , ,
Intressant.se