Fem år av bloggande från Kjellberg

5 år.

2420 inlägg.

440 179 unika besökare.

Så ser faktiskt verkligheten ut när mitt bloggande nu fyller 5 år.

Till det kommer ytterligare nästan 26 500 besök på en vilande sportblogg, en bildblogg och en mer privat blogg. Antalet unika besökare är säkert inte den exakta siffran, men det är i
alla fall vad Statcounter har mätt upp sedan februari 2005.

Det finns många bloggar som har enormt många fler läsare än vad jag har eller någonsin kommer att få. Men det är inte längre enorma läsarskaror som är huvudmålet med mitt bloggande utan att i första hand göra det för att det är roligt.

Det fanns en tid när större läsarsiffror tog lite för stort fokus och kanske gick ut över glädjen. Nu för tiden ligger besöksantalet i snitt runt 250 per dag och det mesta är kopplat till att jag idag skriver ungefär hälften så många inlägg som för något år sedan och inte lika ivrigt skrapar upp alla tänkbara länkar som finns kring ett ämne.

Fokus i mitt bloggande har successivt förändrats under de här fem åren. Från början var det ganska spretigt med betydligt mer om sport än vad det är idag. Sporten har istället fått ge vika för den utveckling som sociala medier i stort har spelat sedan mitten av 00-talet.

Huvudfokus har ändå hela tiden varit mitt intresse för aktuella samhällsfrågor och politik. Det är även där som jag tror att det kommer fortsätta vara.

Det finns egentligen inte något negativt med de här 5 åren av bloggande. Det enda skulle i så fall vara när det dyker upp små äckliga troll i kommentarerna som inte har någon som helst förmåga att hålla sig till vare sig ämne eller god ton.

Allt det andra är positivt där nya kontakter, ett kraftigt förbättrat sätt att uttrycka mig, förmåga att tvingas se saker ur olika perspektiv och en i det stora hela positiv respons är bara några saker.

Andra bloggar om: , , , , , , ,
Intressant.se