Ebba von Sydows blogg på SVT är inte Fri Television

Låt mig börja med att konstatera att jag tycker att Sveriges Television är i särklass bäst. Men det finns en del märkligheter som stör den bilden mellan varven.

En sådan sak har uppenbarat sig nu när nedräkningen till den rojalistiska högtiden i juni närmar sig. Ebba von Sydow har fått en egen blogg på svt.se och ska vara programledare för en serie på SVT1 som heter "Det kungliga bröllopet".

Det jag ifrågasätter är inte i första hand att SVT punktmarkerar allt som har att göra med det stundande kungliga bröllopet. Jag har mina synpunkter på detta, men det är en annan sak.

Det som är märkligt, och som jag i konsekvensens namn inte kan förstå kan få finnas under SVT-flagg, är just Ebba von Sydows blogg.

Hade hon bloggat om bröllopet och det som har med denna händelse att göra hade jag inte heller haft några invändningar, men nu handlar det om en blogg där hon lämnar sina köptips och gör reklam för diverse olika saker.

Jag har personligen inga problem med vad hon skriver och promotar. Det är faktiskt ganska ointressant egentligen. Dock är det så att SVT är stolta över att vara Fri Television och ska i allt väsentligt hålla sig opartiska till subjektiva bedömningar och ren reklam för en enskild produkt.

Jag har mycket svårt att se hur Ebba von Sydows bloggande skulle kunna klara en granskning som utgår ifrån de fina ord om Fri Television och det officiella uppdrag som SVT har. Jag tror inte att det dröjer speciellt länge innan Ebba von Sydow får en tillrättavisning om vad hon får skriva i sin SVT-blogg om det kungliga bröllopet.

För övrigt har jag ingenting som helst emot Ebba von Sydow som person utan reagerar enbart på inkonsekvensen hos SVT.

Andra bloggar om: , , , , ,
Intressant.se