Det är jag som är Kjellberg

Vad man heter i verkliga livet och vad man kallar sig i diverse olika sammanhang på nätet behöver nödvändigtvis inte sammanfalla.

När jag började blogga för drygt fem år sedan valde jag det, i alla fall i efterhand, ganska krystade namnet Kjellbergsweden både för bloggen och i en rad andra sammanhang. Efter ett tag kände jag att det inte riktigt var vad jag ville och kapade helt enkelt av Sweden och behöll Kjellberg.

Sedan dess har jag, om möjligt, försökt att enbart använda Kjellberg som användarnamn i olika sammanhang. Om det inte går så blir det ibland hela mitt namn och vid något enstaka tillfälle ett signerat före Kjellberg precis som den här bloggen heter.

Nånstans känns det även som om just Kjellberg har anammats bland andra bloggar, twitter-vänner och vad det nu kan vara. Det är sällan någon skriver annat än Kjellberg och jag tror att det i alla fall inom de områden jag håller mig i mitt bloggande är ganska tydligt att det är just jag.

Mymlan är, i ett inlägg om hur man väljer rätt Twitter-namn, inne på just den här frågan. Egentligen är tipset att inte krångla till det mer än nödvändigt det allra bästa. Just i Twitter-sammanhang där namnet efter @ måste vara just enkelt spelar det ännu större roll än i andra sammanhang. Skräckexempel finns där man nästan får ta bokstav efter bokstav för att stava namnet rätt.

Mymlan beskriver hur hon har gjort försök att distansera sig ifrån just
Mymlan för att istället vilja bli benämnd med sitt riktiga namn Sofia
för att Mymlan inte kändes seriöst. Idag tror jag inte att det är någon,
inte ens Sofia själv, som tycker att Mymlan inte låter seriöst. Det är
etablerat och det har blivit just det varumärke som hon valde att låta
det bli.

För övrigt är just Kjellberg något som jag kallades genom hela skolgången, ända fram till gymnasiet, när jag oftast inte ens benämndes med mitt förnamn. Sedan låg det vilande innan jag själv tog upp just det som mitt signum på nätet.

Mitt riktiga smeknamn, i den allra närmaste kretsen, har istället fått ge namn åt min mer personliga blogg.

Andra bloggar om: , , , , , , , Intressant.se