Bort med damhockeyn från OS

Olympiska Spel och kampen för att nå de ädla medaljerna är något som engagerar många idrottare men är få förunnat att lyckas med.

Dock finns det en idrott i vinter-OS som håller så enormt dålig klass att den inte borde få finnas med där. Det handlar givetvis om damernas hockey.

Det handlar om en sport där man, med Sverige som exempel, genom seger mot två enormt dåliga lag har kvalificerat sig för att få spela en match om bronsmedaljen och där ha chansen att vinna just denna medalj mot en annan nation som också förlorat ungefär lika stort mot de bästa två lagen.

Kalla fakta är att det bara är Canada och USA som räknas i damhockey. Canada har 41-2 i målskillnad på tre matcher mot Sverige, Schweiz och Slovakien. Facit för USA är 25-1 inför den tredje matchen mot Finland inatt.

Trots detta har deras slaktoffer fortfarande chansen att vinna en bronsmedalj i ett OS.

Det finns inget som helst skäl att uppta tv-tid och utrymme för någonting som mer liknar TV-pucken för 14-åringar än något som faktiskt borde vara högklassig sportunderhållning.

Bort med damhockeyn från OS-programmet och låt den inte få komma tillbaka innan det i alla fall finns något som liknar bredd.

Jag har många gånger kritiserat nivån på damfotboll, men i en jämförelse med sina hockeyspelande kompisar så är damfotboll rena njutningen.

Andra bloggar om: , , , Intressant.se