Ännu ett klassiskt OS-guld

Det är lätt att överdriva svenska framgångar i ett OS, men idag har vi utan tvivel fått se just ett klassiskt OS-guld när de svenska herrarna vann stafetten 4 x 10 km.

De vinner inte bara över övriga nationer den här dagen. De vinner över skuggan från det fantastiska svenska 80-talets alla stafettframgångar och de slår ett Norge som bara förlorat en mästerskapsstafett på de senaste sju försöken.

Alla gör en enorm prestation.

Daniel Richardsson när han övervinner sitt eget misslyckande från VM för ett år sedan.

Johan Olsson får möta ett enormt snöfall, men kör ändå ifrån några av de bästa.

Anders Södergren klarar av att balansera på en gräns som han egentligen inte vet var den just nu befinner sig efter en miserabel säsong.

Marcus Hellner har varit nere och utslagen i första loppet, tagit guld tidigare och trots detta fanns det tillräckligt mycket kraft för att kontrollera vad som hände bakom honom när Northug ändå tog in så mycket tid.

Jag hade vibbar av Jörgen Brink både under Södergrens och Hellners sträcka. Jag hade fel och allra gladast över detta är jag för att Anders Södergren fick skriva in sig i historieböckerna.

På söndag avslutas OS och då kör herrarna sin femmil. Om inte formen försvinner spårlöst så kan det bli Johan Olsson allra största ögonblick i det här mästerskapet. Han är en av en handfull guldkandidater i det loppet.

Andra bloggar om: , , Intressant.se