Anjas osannolika bragd

Det Anja Pärson har gjort idag, ett dygn efter den värsta kraschen i karriären, är bland det mest imponerande jag har sett.

Att lyckas bli trea är kanske inte vad Anja hade hoppats på innan gårdagen, men jag är säker på att det är en av de medaljer hon kommer att glädjas allra mest för.

Jag vet inte vad det är som driver en människa att göra det hon har gjort idag. Vilken "normal" människa som helst hade sannolikt varit sängliggandes i minst ett par dagar efter att ha slagit sig gul och blå på det vis Anja Pärson gjorde.

Men inte hon inte. Istället trycker hon i sig smärtstillande, testar under dagen, kör störtlopp i samma backe som igår på ett mycket bra vis och tar dessutom sig ner i slalomdelen så bra att det räcker till just en bronsmedalj.

Nu är hon historisk som en av två kvinnor som har sex OS-medaljer i alpint. Det är hon och Janica Kostelic just nu, men jag ger mig fan på att hon kommer att stå där ensam på den tronen innan OS är över.

Om ett bragdguld någon gång mer ska delas ut för ordets rätta bemärkelse, en bragd, så finns det ingenting som kan hända under hela detta år som inte skulle innebära att just Anja Pärson borde få Bragdguldet i november.

Andra bloggar om: , , , , Intressant.se