Vänsterpartistisk riksdagskvinna extraknäcker som SAAB-arbetare?

Det kan vara så att Nyheterna på TV4 har dålig koll på vem det är som de intervjuar och sedan sätter namnskyltar på.

Jag vet inte men utifrån detta, som Johan Ingerö gör mig uppmärksam på, så kvarstår dock faktum att det är den vänsterpartistiska riksdagsledamoten Rossana Dinamarca som igår medverkade som "Saabanställd" i en intervju från protesterna mot GM i Trollhättan.

 
Hennes medverkan sker ungefär 12 minuter in i sändningen och hon säger att "jag är förbannad, men jag känner också att det är väldigt skönt
att så många är här och har samlats för att visa GM, visa regeringen,
visa Sverige att man ger sig inte"
.

Det är svårt att tolka själva uttalandet på annat sätt än att hon skulle vara just en Saab-anställd om man nu inte vet om att hon är just riksdagsledamot för vänsterpartiet.

Om det är TV4 som klantat sig eller Dinamarca som utgett sig att vara saab-anställd får vi kanske veta så småningom. Det mesta talar självfallet för det förstnämnda, men man vet aldrig helt säkert.

Uppdatering:

Via mail svarar Rossana Dinamarca själv att hon inte gjort några anspråk på att kallas något annat än vad hon faktiskt är, dvs riksdagsledamot. Därmed är det konstaterat att det handlar om att TV på riksplanet har dålig koll på sina namnskyltar. I det här klippet från TV4 lokala redaktion så står det rätt.

Andra bloggar om , , , , ,
Intressant.se