Sorg av kött och blod

Det är märkligt hur en helt okänd människa kan framkalla känslor hos mig som inte bara borde dyka upp sådär. Jag tror inte för en sekund att jag hade reagerat mer än med en liten notering i kanten innan jag själv blev pappa. Då hade jag inte tillåtit mig att reagera som nu.

Att läsa om själva nyheten som en kort rapportering är lika anonymt som allt annat. Att sedan läsa om den ur det personliga perspektivet av kött och blod är något helt annat och berörande.

Det är en beskrivning av en far om en son som förolyckats för några dagar sedan och det är så hudlöst och glasklart beskrivet, med bara någon dags perspektiv nästan helt utan sömn, att det inte går att väja undan och inte bli berörd.

Det skulle kunna var du eller jag som fått uppleva och genomlida samma utomjordiska händelse som bara inte får ske med ens egna barn.

Det är syskon, en fru och svärföräldrar. Det är telefonsamtal, sms och kramar i stor sorg och förtvivlan. Sorg av kött och blod som obevekligt kryper sig på och jag hoppas att jag aldrig någonsin tvingas uppleva något som är i närheten av detta.

Fler bloggar:

Mymlan, Peter Barlach,

Andra bloggar om , , , , , Intressant.se