Robert Collin surar över kritiken från Paul Ronge

Efter det att Saab-affären mellan Spyker och GM blev klar skrev Paul Ronge ett blogginlägg där han först gratulerade de SAAB-anställda till den respit de nu fått, men uppmanade dom samtidigt att omgående börja söka andra jobb.

Han kritiserade även journalister som på ett alldeles för ensidigt sätt rapporterat om hela SAAB-cirkusen och en av dom som fick hårdast kritik var Aftonbladet Robert Collin:

Aftonbladets bilexpert Robert Collin har varit den
minst kritiskt granskande reportern, en megafon för oppositionens
intressen att slunga in skattemiljarder i SAAB. Hädanefter kommer jag
inte att ha förtroende för honom ens när han skriver om dubbdäck och
navkapslar.

Jag håller med Ronge helt och fullt i kritiken mot Robert Collin, något som jag redan i december bloggade om och där jag ansåg att han intog rent nationalistiska övertoner i sin syn på SAAB.

När kritiken nu kommer från en garvad gammal (!) journalist som Paul Ronge så väljer Collin att redan i rubriken försöka sig på att förminska Ronge:

Jag är sågad av Paul Ronge (vem fan är Paul Ronge?)

Jag vet inte om Collin på fullaste allvar inte vet vem Paul Ronge är, men i vilket fall som helst så bemöter han inte den kritik som riktas emot honom på något enda vis.

Han surar över kritiken men har inte någon som helst förmåga att bemöta den, eller annan kritik för den delen, på annat sätt än en förminskande rubrik i den egna Aftonbladet-bloggen.

Det är möjligt att den metoden fungerar på andra personer som Collin anser ha fel, men den lär knappast bita på Paul Ronge om jag känner honom rätt.

Uppdatering:

Bilreportern fortsätter att sticka huvudet i sanden när det gäller kritiken emot honom. Istället har han serverat ytterligare ett blogginlägg där han försöker sig på att vara lustig ännu en gång utan att lyckas speciellt väl.

Andra bloggar om , , , ,
Intressant.se