Partisk politisk kommentator på TV4

Det återstår väl att se, men på förhand går det inte att kategorisera Lena Sundström som något annat än vänstervriden i sin politiska uppfattning.

När hon då ska agera som politisk kommentator i TV4:s Nyheterna, med "ett tydligare och vassare avtryck i nyhetsbruset", så är det svårt att se henne som en neutral politisk kommentator.

Det kanske inte heller är TV4:s avsikt, eller andra nyhetsprogram heller för den delen, att hålla sig neutrala i den politiska debatten detta valår, men frågan är hur många av tittarna som har koll på vilka grundvärderingar de olika politiska kommentatorerna egentligen innehar.

Lena Sundström är vänstervriden i sina värderingar. Mats Knutson är gissningsvis mer höger- än vänstervriden. Samma funderingar bör tittaren även ställa sig när det gäller programledarna i public service olika nyhetsprogram. Studerar man dessa så är det i flera fall mycket enkelt att konstatera var sympatierna ligger.

Anna Hedenmo är en mycket bra programledare men att hon står till vänster om mitten råder ingen som helst tvekan om enligt mitt sätt att se det. Eller vad säger ni?

Ta helt enkelt en funderare nästa gång ni tittar på nyheter i "Fri Television" eller i TV4 om vilken egen inställning intervjuaren har.

Det är inte minst viktigt ett valår som detta och Lena Sundström kommer i alla fall inte att gynna alliansen i sina analyser. Hon har säkert många goda sidor, men hon är knappast en neutral analytiker.

Uppdatering:

Dick Erixon ger ett exempel från debatten mellan Sahlin och Reinfeldt i P1 igår:

En av programledarna inledningsfrågar Sahlin:
– Vad riskerar Sverige med en fortsatt Alliansregering?

Den andre programledaren ställer därefter motsvarande inledningsfråga
till Reinfeldt:
– Var är Sverige med en vänsterregering om fyra år?

Andra bloggar om , , , , , ,
Intressant.se