Ikväll dansar Schyman igång valrörelsen

Även om det är mer än nio månader, en hel graviditet, kvar till valdagen i september så börjar årets valrörelse på TV4 ikväll.

För när Gudrun Schyman dansar in i Let's dance så är det startskottet.

Frågeställningen om hennes medverkan har pågått sedan det blev känt att hon skulle delta. Jag har personligen lite svårt att avgöra hur mycket PR det är för Gudrun att vara med, men nog lutar det åt att det är god publicitet i massor för ett litet parti som FI. Det är lite dansen som avgör den frågan skulle jag vilja säga.

Om hon är en riktigt usel dansare så vet vi att hon kommer vara kvar ett tag enbart av den anledningen och om hon är medelmåttig så kommer hon säkert att vara kvar ungefär lika länge. Minst en månad framöver.

Skulle det visa sig att hon är en dansgudinna så får vi nog vänja oss vid henne på fredagskvällarna ett bra tag under vintern och därmed ökar även hennes exponering i media radikalt. En exponering som hon garanterat, alldeles oavsett hur länge hon nu är med, kommer att utnyttja på ett maximalt sätt.

Ju längre tiden går och desto mer utrymme Gudrun Schyman får så kommer de sura minerna från andra politiska partier att successivt öka. Detta i sin tur leder till att Gudrun får ännu mer utrymme.

Så oavsett utgången i själva danstävlingen Let's dance så tror jag redan nu att vi kan utnämna Gudrun Schyman till den verkliga vinnaren.

Hon har fingertoppskänsla och vet exakt hur hon ska agera för att skapa utrymme för de frågor som hon brinner för och hon kommer inte att låta detta bero den närmaste tiden.

Andra bloggar om , , , , Intressant.se