Twitter-resa med @emanuelkarlsten och Charlotte Perrelli

Igår kväll gick det att följa en tågresa mellan Göteborg och Stockholm på Twitter.

Det var en resa som inte gick klockrent för SJ, om man så säger, utan istället var det problem från början till slut med nedisning, tågbyten och Charlotte Perrelli.

Ja, henne kan ju inte SJ ansvara för. Men hon fanns där på samma tåg alldeles nära Emanuel Karlsten och hans fullkomligt briljanta twitter-berättelse om denna resa.

Det sker från den första tweeten där han meddelar att det var skönt att hinna med tåget, till den andra där han konstaterar att Charlotte Perrelli sitter bakom honom, via alla stopp och byten till det att han vinkar adjö till taxichauffören och konstaterar att han glömt gåvan från Göteborg på tåget ett antal hundra tweets senare.

Halvvägs till Stockholm skapade han dessutom en hashtag för berättelsen, #sjtag, och ett blogginlägg om att han kanske dör i Hallsberg.

Även Charlotte Perrelli bloggade om resan och fick kommentarer om den snygga killen på tåget.

Epilogen på det hela är den tweet nu på morgonen från SJ till Emanuel Karlsten där de konstaterar att Ditt tåg gick sönder och fick ersättas med nya tåg. Vi ber verkligen om ursäkt för det och han svarar Jo, jag märkte det…

Om det inte hade funnits andra resenärer och bevis för det hela hade man kunnat tro att det var något som hade kokats ihop bara för att ha lite skoj i ett tredjedels dygn.

Nu var det inte så utan rent reality-twitter ombord på ett SJ-tåg en iskall tisdagskväll i januari 2010.

Fantastiskt underhållande!

Uppdatering:

Emanuel Karlsten kommenterar nu mer utförligt själv det han företog sig igår kväll och hur engagemanget såg ut.

Det är faktiskt en fascinerande läsning även det och där han ställer en rad olika frågor om hur an utnyttjade Perrellis kändisstatus utan hennes egen vetskap och hur offentliga personers liv på det här viset hur enkelt som helst kan hängas ut.

Andra bloggar om , , , , , , Intressant.se